Voedselproductie

Gezonde groei

De tuinbouw is het Walhalla van de gecontroleerde teelt. Veilige voedselproductie is belangrijk. Energie, water, droogte en gifvrije teelt vragen om verslimming in het kwadraat.


Irrigatie
Creëer efficiëntere irrigatie, bespaar water en maximaliseer de opbrengst van gewassen.
Plaagpreventie
ScoutCam helpt telers in de glastuinbouw door insectenplagen eerder op te merken.
Plantmetingen
Krijg effectief inzicht in de status van planten. Extra ogen, oren en zicht voor de teler.


Duurzamer voedsel

Duurzamer voedsel

Samen groeien

Wij bieden digitale oplossingen voor elke stakeholder in de tuinbouw. Telers, adviseurs, distributeurs en onderzoekers krijgen maximaal inzicht in elke stap van hun groeitraject. Het platform van geïntegreerde producten groeit in elke fase mee.

Minder energie & gerichter water
Pak door met slim verliezen te verminderen, irrigatie te optimaliseren, opslag te verbeteren, ziekterisico’s te voorkomen en energieverbruik te verlagen. Klinkt simpel? Is moeilijk. Daarom werken we hier elke dag keihard aan met klanten in meer dan 20 landen.
Meet wat er toe doet
Of het nou om groenten, planten, zaden of bloembollen gaat: je wilt variabelen meten die een verschil maken. Bewaak eenvoudig ingewikkelde statistieken zoals VPD, dauwpunt, vochtdeficiet, EC, VWC, temperatuur, lichtintensiteit en CO2.
Inzichten tot op microniveau
Het is belangrijk om bodemvocht goed te beheersen. Te weinig vocht in de actieve wortelzone vermindert de opbrengst, terwijl overtollig bodemvocht schimmel en wortelrot kan veroorzaken en mineralen laat wegspoelen.“Mijn doel is om volledig duurzame voedselproductie elke dag een stapje dichterbij te brengen.”

Meer weten?
Neem contact op met Sharon via s.vrielink@sobolt.com
“Mijn doel is volledig duurzame voedselproductie elke dag een stapje dichterbij te brengen.”

Nieuwsgierig?
Neem contact op met Sharon via s.vrielink@sobolt.com