Overzicht oplossingen

Banner_Sobolt

Ontrafel data om nieuwe inzichten te creëren

Ontrafel data om nieuwe inzichten te creëren

Banner_Sobolt

HeatPuls

Inzicht in warmtelekken in gebouwen

Het verwarmen en koelen van gebouwen zorgt voor een groot deel van de energierekening. Er gaat aanzienlijk veel energie verloren aan isolatieproblemen. Dit leidt tot hogere energiekosten, minder comfort en is niet duurzaam. Warmtescans worden met thermische infrarood camera’s uitgevoerd om isolatieverbeterpunten van gebouwen te identificeren.

HeatPuls brengt het warmteverlies van gebouwen in kaart door warmtebeelden automatisch te analyseren. Dit zorgt voor een significante efficiëntieslag omdat er veel tijd wordt bespaart op interpretatie. HeatPuls is schaalbaar en geschikt voor zowel individuele gebouwen als voor grootschalige projecten van woningcorporaties, gemeenten en isolatie-installateurs.

 

 


BridgeBrains

Dé AI assistent voor bruginspectie 

Onze deep-learning applicatie voor bruginspectie is ontwikkeld voor inspecteurs en vermogensbeheerders. De tool kan worden ingezet om de nauwkeurigheid, objectiviteit en veiligheid van bruginspecties te verhogen. Door de combinatie van AI en dronebeelden analyseert BrigeBrains de staat van de brug. Dit optimaliseert de uitkomsten van de inspecties voor een effectief en efficiënt brugonderhoud.


Parkeer de Zon

Analyseer de potentie van solarcarports

Het is een grote uitdaging om passende plekken te vinden voor het plaatsen van zonnepanelen. Veel geschikte daken zijn in gebruik en we willen de natuur en landbouwgrond ontzien. Solarcarports bieden een goede oplossing. Door parkeerplaatsen te overdekken met zonnepanelen wordt deze ruimte dubbel benut! De opgewekte energie wordt teruggeleverd aan het net of direct ingezet voor het laden van auto’s. 

Door middel van slimme AI-modellen analyseert Parkeer de Zon ruimtelijke data. Het model wordt verrijkt met andere omgevingskenmerken, zoals netaansluitingen in de buurt. Dit geeft inzicht in de locaties en de zonnepotentie van parkeerplaatsen in heel Nederland. Ook biedt het een handige tool om zelf een solarcarport samen te stellen die past bij jouw doelen. Van het opwekken van zoveel mogelijk energie tot en met het maken van winst op teruggeleverde energie

 

 

 


GreenAdapt

Effectief inzicht voor klimaatadaptieve regio's

GreenAdapt levert effectief inzicht voor klimaatadaptatie in steden. Het op de juiste wijze inzetten van (publiek) groen zien wij als de centrale benadering om de leefbaarheid en klimaatbestendigheid van de stad te verhogen. Wij bieden een breed scala aan inzichten in o.a. hitte-eilanden, toegang tot groen en groene daken. Deze informatie is waardevol voor beleidsmakers om de stad toekomstbestendig te maken. 


SolarSearch

Het versnellen van de transitie naar zonne-energie 

Het aantal zonnestroom installaties neemt snel toe. Eigenaren worden gestimuleerd om hun installatie te registreren, maar een aanzienlijk deel blijft ongeregistreerd. SolarSearch gebruikt kunstmatige intelligentie om automatisch zonnepanelen te detecteren uit luchtfoto’s en satellietdata. Bovendien kan de zonnepotentie van elke locatie (bijvoorbeeld daken) nauwkeurig worden berekend.

Deze informatie is waardevol voor overheden, ontwikkelaars en netbeheerders. Om planning voor beleid en infrastructuur te ondersteunen en het effect van maatregelen te evalueren. SolarSearch wordt door verschillende stakeholder gebruikt. Zo waren 50% meer zonne-installaties te vinden in Londen dan er waren geregistreerd.