Klimaatadaptatie

Klimaat op drift

Groen heeft vele kleuren & verschijningen. Wij zijn al jaren bezig met het monitoren van groen in steden en het inspecteren van natuur. Veel dingen komen samen in leefbare steden. Klimaatverandering, hitte, water, droogte en wateroverlast vragen alle hens aan dek.

Samen groeien

Om de kenmerken van bomen in kaart te brengen is Sobolt een samenwerking aangegaan met Bomenwacht. Dit is een hoogwaardig adviesbureau op het gebied van bomen. Verschillende steden in Nederland worden in kaart gebracht.

Bomen worden automatisch gedetecteerd met 3D-puntenwolken. De bomen en hun fysieke eigenschappen worden verwerkt door i-Tree, een peer-reviewed software van de USDA Forest Service. Hiermee berekenen "wij" de impact van bomen in de stad nauwkeuriger dan ooit tevoren.Groene toekomst

Groene toekomst
Satelliet detectie
Natura.ai detecteert veranderingen en trends. Met een complete app.
Duurzaam voedsel
Top AI-algoritmen meten de groei van gewassen. Produceer meer voedsel met minder middelen.
Ecologische trends
Bossen nemen water op, groene daken houd gebouwen koeler en de het klimaat verandert.“Als groene AI-developer ben ik inmiddels een halve opleiding ecologie verder. Mijn Green Deal is natuurbeheerders in heel Europa te helpen met een moderner uitgeruste gereedschapskist.”

Nieuwsgierig?
Neem contact op met Otto via o.fabius@sobolt.com
“Als groene AI-developer ben ik inmiddels een halve opleiding ecologie verder. Mijn Green Deal is natuurbeheerders in heel Europa te helpen met een moderner uitgeruste gereedschapskist.”

Nieuwsgierig?
Neem contact op met Otto via o.fabius@sobolt.com