Energieadvies

Energieadvies aan huis

De meeste huishoudens willen wel verduurzamen, maar weten niet waar te beginnen. Wat past bij de woning? Welk budget is daarvoor nodig? Is er subsidie? Gemeenten, woningcorporaties & hypotheekverstrekkers zetten met energieadvies bewoners op het juiste spoor.

Verduurzamingsadvies op maat

Na een fysieke opname in de woning en een adviesgesprek aan de keukentafel weet een bewoner wat te doen. Elk huishouden krijgt een passend advies om te verduurzamen binnen de context van het isolatieproject of -programma.

✔ Visueel woningrapport
✔ Toegankelijk taalgebruik
✔ Haalbare adviezen aangaan
✔ Respecteren culturele verschillen
✔ Telefonische + WhatsApp helpdeskEnergieadvies geeft richting

Energieadvies geeft richting

Het Rabo Coöperatief Isolatiebudget

Een energieadvies op maat voor het verduurzamen van je huis met gelijk een actueel energielabel. De Rabobank gaat bestaande hypotheekklanten helpen verduurzamen. Blijkt uit een energieadvies dat je woning een energielabel F of G heeft? Dan biedt de Rabobank je een Coöperatief Isolatiebudget van €1.000, als je je huis laat isoleren met (een van) de isolatiemaatregelen die opgenomen zijn in het adviesrapport.

De Rabobank werkt samen met Woninglabel, Klimaatroute en Sobolt. Wij werken zelf samen met Enven om voldoende gecertificeerde adviseurs aan de keukentafels in Zuid-Nederland te krijgen. Mooi partnership!

Energielabel tot maatwerkadvies

Energielabel

Officiële registratie van het energielabel van je woning.

Maatwerkadvies

Ontdek maatregelen om je woning te verduurzamen.

Gemeente Tilburg 3.000 adviezen

De gemeente Tilburg werkt aan een duurzame, groene en aardgasvrije gemeente. Om die reden heeft de gemeente gevraagd om de energieadviseurs-aanpak te bieden binnen Duurzamer Tilburg. De programma aanpak spreekt tot de verbeelding met een sterke groep lokale adviseurs. Bewoners waarderen de energieadviezen met een 4,3/5.

Meer diensten voor gemeenten & inwoners

Warmtescans Slim
Activeer & adviseer huishoudens met een pasklare warmtescan. Zien = doen!
Warmtescans Slim
Energieklus Fix
Combineer leefcomfort met directe installatie van isolatie-maatregelen. Pak energiearmoede aan!
Energieklus Fix
NIP Isolatie Programma
Levert een lokale projectaanpak voor gemeenten om het NIP budget maximaal te benutten.
NIP Isolatie Programma