Om de kenmerken van bomen in kaart te brengen is Sobolt een partnerschap aangegaan met Bomenwacht. Een consultancy bedrijf van hoge kwaliteit op het gebied van bomen. Inmiddels worden al meerdere steden in Nederland in kaart gebracht. De bomen zijn automatisch gedetecteerd door 3D point clouds, die gecreëerd zijn door een lidar sensor op het dak van een auto. Vervolgens zijn de bomen en hun fysieke eigenschappen verwerkt door i-Tree, een grensverleggende, peer-reviewed software van de USDA Forest Service. Hiermee kunnen ‘we’ eindelijk de impact van bomen in de stad veel beter berekenen.
Automatische detectie
TreeTracker gebruikt kunstmatige intelligentie om stadsbomen geautomatiseerd te detecteren.
Bomen beter meten
Het handmatig meten van bomen is tijdrovend en blijkt onnauwkeurig. De software verbetert dit proces en biedt nauwkeurigere informatie.
Ecologische impact
Bomen nemen water op, houden de straten koel en vangen giftige gassen op. Inzicht in de werkelijke ecologische impact van de bomen komt op tafel.
Eco Impact rapport Almere
TreeTracker herkent & meet alle bomen in Almere. De software voor deze metingen zijn mede ontwikkeld door Sobolt. De gemeente gebruikt dit voor haar bomenbestand & CO2-impactanalyse. In Almere Hout & Almere Haven zijn 16.877 bomen geïnspecteerd.