Bomenwacht * Sobolt = Treetracker

Bomenwacht * Sobolt = Treetracker

Bomenwacht * Sobolt = Treetracker

Banner_Sobolt

Om de kenmerken van bomen in kaart te brengen is Sobolt een partnerschap aangegaan met Bomenwacht. Een consultancy bedrijf van hoge kwaliteit op het gebied van bomen. Inmiddels worden al meerdere steden in Nederland in kaart gebracht. De bomen zijn automatisch gedetecteerd door 3D point clouds, die gecreëerd zijn door een lidar sensor op het dak van een auto. Vervolgens zijn de bomen en hun fysieke eigenschappen verwerkt door i-Tree, een grensverleggende, peer-reviewed software van de USDA Forest Service. Hiermee kunnen ‘we’ eindelijk de impact van bomen in de stad veel beter berekenen.
Meer weten? Ga naar www.treetracker.ai.

Bomen in de stad verbeteren de leef- en luchtkwaliteit door de temperatuur te verlagen en vervuilende stoffen uit de lucht te halen. Daarnaast kunnen bomen het energieverbruik in gebouwen verminderen, wat leidt tot verminderde uitstoot. Over het algemeen hebben grote bomen meer positieve impact op het leefmilieu dan kleinere, door een groter bladoppervlakte.Automatische detectie

TreeTracker gebruikt kunstmatige intelligentie om stadsbomen geautomatiseerd te detecteren.


Bomen beter meten

Het handmatig meten van bomen is tijdrovend en blijkt onnauwkeurig. De software verbetert dit proces en biedt nauwkeurigere informatie.


Ecologische impact

Bomen nemen water op, houden de straten koel en vangen giftige gassen op. Inzicht in de werkelijke ecologische impact van de bomen komt op tafel.

Onderzoeken hoe Bomenwacht overheden helpt slimmer te beheren? Check www.bomenwacht.nl.