30 minuten update Zonnedakje webinar donderdag 20 juni

Binnen 30 minuten helemaal up-to-date over zonne-energie met Zonnedakje? Haal meer uit de applicatie en activeer dakeigenaren in de gemeente. Wees welkom bij het webinar op donderdag 20 juni van 15.00 tot 15.30 uur.


Zonnedakje voorjaar updates
Wat is er nieuw binnen de applicatie en wat zijn de solar-ontwikkelingen?

  • Deel gemakkelijk rapporten om de lokale transitie te versnellen
  • Aan elk pand is een share button toegevoegd. Hiermee kopieer je de link naar het object en deel je de analyse en het rapport met een bewoner of collega.

  • Net- of nepcongestie?
  • Winterswijk is één van de koplopers als het gaat om de toename van zonnestroom op grotere (bedrijfs)daken. Een groei van maar liefst 60% in het vorige jaar. En dat terwijl de netcongestie in de gemeente 'hoog' is. Met Zonnedakje kijken we vooral wat er wél kan.

  • De RES Drechtsteden maakten het breedst gebruik van de verschillende onderdelen van Zonnedakje, waaronder de mogelijkheid om bewoners inzicht te bieden in wat er kan op hun dak. Bij een campagne met 2.000 brieven hebben meer dan 500 bewoners hun rapport bekeken.
  • Wist je dat we voor meer dan 38.000 parkeerplaatsen verspreid over 107 gemeenten de business case voor solar carports hebben uitgerekend? Verder hebben we er meer dan 32.000 extra in kaart gebracht.
  • In 2024 heeft Zonnedakje zicht op ruim 650.000 installaties in Nederland (ca. 100 gemeenten).
  • Salderingsregeling & actuele prijzen zijn verwerkt in de businesscase
  • De afbouw van de salderingsregeling is teruggedraaid, zodat dakeigenaren weer met de meest recente inzichten aan de slag kunnen. Daarnaast hebben we de cijfers weer up to date gebracht met de meeste recente informatie van MilieuCentraal.

Tijdens het webinar gaan we dieper in op de ontwikkelingen in 2024 en mogelijkheden voor lokale opwek. Kom je ook?

Reacties zijn gesloten.