NIP & SpUk inzetten in 2024

Tussenstand? In 2023 heeft maar liefst 99% van de gemeenten subsidie aangevraagd voor SpUk LAI (Specifieke Uitkering Lokale Aanpak Isolatie). In de 1e ronde was €425 miljoen beschikbaar waarmee 200.000 woningen geïsoleerd kunnen worden. Hoe pakken gemeenten dit aan? Ontzorging & advies, een doe-het-zelf aanpak, elke gemeente geeft de isolatie aanpak zelf vorm. Wat doet jouw gemeente om eigenaren te helpen hun woning te isoleren?

In 2024 & 2025 volgen een 2e en 3e ronde binnen het Nationaal Isolatieprogramma (NIP). Hiervoor is wederom budget beschikbaar gesteld. Samen willen we voor 2030 zo’n 750.000 slecht geïsoleerde woningen isoleren. Regelingen, subsidies, natuurinclusief isoleren, zie je soms door de bomen het bos niet meer? Check deze toolkit van Milieu Centraal voor gemeenten met praktische informatie over de lokale aanpak. Hulp bij het samenstellen van een NIP Isolatie Programma? Wij ontzorgen graag de lokale aanpak. Hoe? Hieronder vind je meer info 😉Reacties zijn gesloten.