Warmtescan Activatie Booster

Sinds 2020 heeft Sobolt ruim 100.000 Nederlandse huishoudens voorzien van een warmtescan rapportage. Gemiddeld nam ca. 20% binnen 6 maanden na het ontvangen van een warmtescan isolerende maatregelen. Nog eens ca. 20% oriënteerde actief, maar isoleerde niet direct. Sobolt wil deze en overige twijfelende huishoudens opnieuw gaan motiveren & informeren, middels een Warmtescan Activatie Booster.

Door hogere energieprijzen en veel media-aandacht geven huishoudens meer prioriteit aan het verlagen van de energierekening. Daarnaast zijn er meer financiële mogelijkheden met de ISDE- en NIP-subsidies en wordt er steeds meer lokale advisering & ontzorging op touw gezet. Vanaf deze winter (‘23/’24) biedt Sobolt voor voltooide projecten een Warmtescan Activatie Booster aan. Bewoners ontvangen een brief met een verkleinde weergave van hun reeds gemaakte warmtefoto. In een digitaal dossier kan vervolgens een geüpdatete versie van het rapport worden gedownload. Daarnaast worden hier extra adviezen gedeeld en informatie over relevante lokale acties uitgelicht.

Gemeenten geven iedereen een boost of selecteren de adressen voor bijvoorbeeld de NIP aanpak. Succesvol warmtescanproject gedraaid en tijd voor de volgende stap (boost)? Of geïnteresseerd in een nieuw warmtescanproject om bewoners te activeren? Neem contact op met Kasper via k.burger@sobolt.com.Reacties zijn gesloten.