Kijkje in de keuken: een dag klussen met Josien & Randy

Om bewoners beter te begrijpen ging onze service collega Josien een dagje mee met klusser Randy. Een kijkje achter de schermen. Randy gaat vrolijk het hele land door om huizen te verduurzamen. Elke dag is anders en elke woning vraagt een andere aanpak. Als je aanbelt weet je nooit wie je aantreft en wat dit bezoek gaat brengen. Randy vertelt dat sommige bezoeken heel persoonlijk zijn en dat dat het werk juist bijzonder maakt.

Tijdens dit bezoek treffen wij achter de voordeur een ouder echtpaar. Ze wonen al ruim 50 jaar in de woning. Randy opent het gesprek en stelt vragen met betrekking tot de duurzaamheid van de woning. Daarna legt hij de energiebesparende maatregelen op tafel en legt 1 voor 1 uit waar ze voor dienen. Zo wisselt Randy lampen, plaatst hij radiatorfolie en neemt hij de tochtstrip van de voordeur onder de loep. Terwijl Randy druk aan het klussen is, delen we persoonlijke (en soms ontroerende) verhalen. We krijgen een kop koffie aangeboden en zitten met z’n vieren aan de keukentafel. “Ik merk dat bewoners blij zijn met de helpende hand om de woning te verduurzamen, maar ook vooral blij zijn met een gesprek en de persoonlijke aandacht."

Het is tijd om te gaan... Randy vult samen met de heer des huizes de laatste vragen in om een rapport over de woning op te stellen. We worden uitgezwaaid vanuit de deuropening. Een bijzonder bezoek! Sociaal energiebesparing aanpakken in jouw gemeente?


Reacties zijn gesloten.