Agrarisch innoveren met de AutoPheno in Iowa (VS)

Na een zorgvuldige voorbereiding zijn 3 toegewijde 30MHz collega's aangekomen in Iowa (VS) om de AutoPheno te installeren. Een innovatief 3D beeldherkenningssysteem voor gewasregistratie. Op deze manier kan Iowa State University haar onderzoeksmogelijkheden uitbreiden. Met behulp van AI-modellen krijg je meer inzicht in data over zaailingen, groei en biomassa.

Het project werd in opdracht van de universiteit in de klimaatkamer geïnstalleerd. De 1e test run heeft al succes opgeleverd. De rest van de week wordt gevuld met het onboarden van de Agronomie onderzoeksgroep, test runs en veldwerk. We zijn meer dan enthousiast om samen te werken aan dit wetenschappelijke project. Welke voordelen zie jij voor 3D-gewasregistratie in landbouwkundig onderzoek? Laat het ons weten door contact op te nemen met Jasper via j.vanderauweraert@sobolt.com.

Reacties zijn gesloten.