Digitoegankelijk: apps voor iedereen

Iedereen moet mee kunnen doen in de samenleving. Digitaal net zo goed als fysiek. Er is gelukkig steeds meer aandacht voor DigiToegankelijkheid. In de moderne wereld is digitale technologie een integraal onderdeel van ons dagelijks leven. Bijna iedereen heeft een mobiele telefoon, tablet of laptop. Het is essentieel dat websites en mobiele apps toegankelijk zijn voor alle gebruikers, ongeacht hun fysieke of cognitieve vaardigheden. Volgens de wet voor digitale toegankelijkheid moeten alle overheidsinstanties hun websites en apps toegankelijk maken en houden. Hoe toegankelijk zijn de 4.417 websites en apps van de Nederlandse overheid? Check het op het Dashboard DigiToegankelijk. Op dit moment voldoen 3.063 aan de wettelijke verplichting, waarvan 381 volledig.

Veel van onze diensten worden gebruikt door overheden. Wij geloven in inclusiviteit en het bieden van gelijke kansen aan al onze gebruikers. Daarbij zijn wij van mening dat een toegankelijke website de gebruikerservaring verbeterd. Het is intuïtiever, gemakkelijker te begrijpen en biedt een soepele interactie voor alle gebruikers. Zonnedakje is recent herbouwd met deze achtergrond naar level B. What is next?


Reacties zijn gesloten.