Boomkroonvolume (BKV) met het Norminstituut

Gisteren op 25 mei waren collega’s Erik Jan en Dirk present op de landelijke gebruikersdag van het Norminstituut Bomen. Ja, dat zou je niet denken he? Wij wel, we gaan vol voor het delen & leren van kennis over meetpunten, bomen en de impact van groen in dorpen en steden. De dag stond grotendeels in het teken van BoomKroonVolume: BKV. Voor de leek: daar wordt van alles aan opgehangen: bomenbalans (hoeveel aanwas of verlies aan BKV per jaar, de hoeveelheid benodigde ondergrondse groeiruimte). Voor de Treetracker oplossingen een mooie kans. Met een breed geaccepteerde bepaling van het kroonvolume kunnen wij grotere meerwaarde gaan leveren de komende jaren. Tof! We hebben input voor de quiz met 300 boomkenners geleverd. Boom 1 bleek al wel een discussiepunt. Die klopte overduidelijk niet. Best pijnlijk als je al 5 jaar aan het ontwikkelen bent. Gelukkig werd dit sportief opgepakt. Meer weten over de ecologische waarde van groen in jouw gemeente? Of gewoon op zoek naar de beste beheerinfo? Plan een koffie met Dirk via d.vanriel@sobolt.com.


Reacties zijn gesloten.