Van leuk speeltje naar AI aardverschuiving

Ruim 3 jaar geleden schreven we dit artikel over de toekomst van AI. In die tijd was het controversieel om hardop te zeggen dat AGI (Artificial General Intelligence - AI die kan wat mensen kunnen) een mogelijkheid was. Inmiddels is de wereld flink veranderd. Er zijn geruchten dat OpenAI met de volgende training run (GPT-5) dit jaar nog verwacht AGI te bereiken. Los van of dit de waarheid is, zit de AI-gemeenschap niet stil. Veelbelovende AGI initiatieven zoals BabyAGI, Auto-GPT en Jarvis worden in weken uit de grond gestampt.

Eerder dit jaar publiceerden we nog dit stuk over GPT-3.5 (de versie in de gratis variant van ChatGPT), maar nog geen 3 maanden later is het alweer oud nieuws. GPT-3.5 bleek vooral een testrit voor het echte werk: GPT-4. Deze versie kan niet alleen converseren, maar ook zien (lees: afbeeldingen feilloos interpreteren), visualiseren (lees: afbeeldingen genereren) en digitaal doen (lees: code uitvoeren en APIs van andere partijen aanroepen om dingen gedaan te krijgen). Hoewel deze laatste 3 mogelijkheden slechts voor een selecte groep toegankelijk zijn, is de kracht van GPT-4 voelbaar in ChatGPT.

Bij Sobolt weten we één ding zeker: dit is geen tooltje om een leuk nieuwsartikel over duurzaamheid mee te schrijven, maar een potentiële aardverschuiving die invloed zal hebben op miljarden mensen wereldwijd. Wij zijn vastberaden er onderdeel van uit te maken. Daarom investeren we in snelle en verantwoorde adoptie van GPT-4 in ons eigen werk. Bijvoorbeeld door ontwikkelaars toegang te geven tot Github Copilot en Codesnippets.ai. Waar het veilig kan, investeren we in kansen om GPT-4 in onze oplossingen te integreren. Ook aan de slag met (Chat)GPT? We pakken het graag samen met onze klanten en partners op. Net begonnen? Check dan onze 10 do's en don'ts voor verantwoord werken met ChatGPT.

Reacties zijn gesloten.