ILT + Politie + Terravisie 2.0 = minder bodemvervuiling

Met partners 52impact, S[&]T en OrbitalEye, helpt Sobolt de ILT en Nationale Politie bodemvervuiling op te sporen. Jaarlijks kost het opruimen van verontreinigde grond de Nederlandse samenleving ten minste 850 miljoen euro. De afgelopen jaren is via een haalbaarheidsstudie en pilot de kracht van satellietdata voor deze toepassing aangetoond. Met de Terravisie software kan de inspectie in een vroeg stadium verdachte bodembewegingen identificeren. De politie gebruikt het syteem om terug in de tijd te kijken en verplaatsingen van verontreinigde grond te traceren. Momenteel wordt hard aan de applicatie gewerkt, zodat Terravisie 2.0 spoedig live kan. Lees hier het volledige artikel op toezine.nl.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief of bekijk welke andere oplossingen Sobolt aanbiedt.

Reacties zijn gesloten.