Definitieve toekenning Nationaal Groeifonds – NXTGEN HIGHTECH

Yes, het project NXTGEN HIGHTECH heeft officieel groen licht gekregen. De voorwaardelijke toekenning van €450 miljoen binnen het Nationaal Groeifonds is nu definitief. De adviescommissie heeft het kabinet geadviseerd dat aan de voorwaarden is voldaan. Dit houdt in dat het project voldoet aan:

  • een budgetreductie en sterkere funnelsturing tijdens de looptijd door te voeren
  • passende governance structuur uit te werken
  • openheid naar nieuwkomers te verbeteren
  • 'blended finance'-kansen in kaart te brengen

De bijdrage van €450 miljoen is om structurele en duurzame economische groei in Nederland te stimuleren. Hoe & op welk vakgebied wordt AI ingezet? In NXTGEN HIGHTECH wordt vanuit 6 domeinen hightech oplossingen geboden voor een nieuwe generatie technologie voor de toekomstige generatie Nederlanders, onze kinderen. Sobolt is een van de 42 projecttrekkers.

Consortium
Prachtstap. Mooi om als Sobolt mee te trekken richting duurzame groene delta's met veel Hollandse origine! Het usecase van Sobolt met o.a. LetsGrow, Rijk Zwaan, TU Delft, Gearbox Innovations, WUR en Koppert Biological zijn vastberaden gigantische stappen voorwaarts te maken. Het moment om te investeren is nu. De volgende generatie tuinbouwkennis- en aansturing blijft uit West-Europa komen. Daadwerkelijke vooruitgang waar het energietransitie, verduurzaming van de landbouw en klimaatadaptatie betreft zijn een must. Wat gaat de toekomstige tuinbouw betekenen voor het (groene) onderwijs, de arbeidsmarkt en de gewenste urban green delta’s in een snel veranderende AI-wereld? To be continued…

Reacties zijn gesloten.