Rocken met Fit for 55 in 2030?

In het kader van de Green Deal & de Europese klimaatwet heeft de EU zich ertoe verbonden om in uiterlijk 2050 klimaatneutraal te zijn. 2030 is de een 1ste echte mijlpaal waarmee uitstel geen optie meer is. Emissies moeten met minstens 55% zijn gereduceerd. Om het klimaat niet te laten overstromen zijn er maatregelen, fondsen & acties in het leven geroepen. 1 hiervan is het pakket "Fit for 55". Wel eens van gehoord? Dit pakket bestaat uit een verzameling van wetsvoorstellen. Krijgen we nu echt een versnelling van de klimaattransitie in Europa? De voorstellen bestrijken in ieder geval de volle breedte van het klimaatbeleid. Hoe speel je hier als bedrijf of organisatie op in?

Kansen liggen er bijvoorbeeld in de creatieve ontwikkeling binnen tenders. De EC heeft naar aanleiding van de Green Deal heel verschillende calls voor funding & tenders. Maar er komt nog veel meer. Het programma voor Fit for 55 is nog volop in ontwikkeling. Wat is er al vastgesteld?

De Commissie heeft de EU-doelstelling voor energie-efficiëntie verhoogd van 32,5% naar 36% eindenergieverbruik & naar 39% voor primair energieverbruik. Hoe? Energiebesparing is de meest kosten efficiënte oplossing voor een klimaatvriendelijke energiesector. Aandacht voor energiearmoede is de rode draad. Binnen het social climate fund wordt €72.2 miljard tussen 2025-2032 onder andere hiervoor gemobiliseerd.

Naast de EC zijn er nog een tal van andere mogelijkheden en projecten. Op 21 juni was Otto spreker bij Open Calls Network webinar “Climate Neutral and Smart Cities" georganiseerd door dotSPACE & NSO. Gemist? Bekijk de presentatie van Otto.

Wij zijn klaar om te rocken voor Fit for 55! Partner up? Neem contact op met Otto via o.fabius@sobolt.com.

Reacties zijn gesloten.