Whitepaper: duurzaamheid, bomen & welzijn

Waarom zijn bomen belangrijk voor ons welzijn? Een groeiend aantal empirische bewijzen vertelt ons hoe belangrijk bomen zijn voor stedelingen. In deze whitepaper gaan we hier dieper op in.

Tijd is van essentieel belang bij het tegengaan van klimaatverandering. Naast het verminderen van de CO2-uitstoot biedt het vastleggen van koolstof aanvullende strategie├źn. Bossen planten is 1 manier, bomen onderhouden in steden een andere. Bovendien hebben bomen een bewezen positief effect op de gezondheid van mensen. Niet het minste daarvan is dat ze bijdragen aan het verlichten van depressies. De Return-on-Investment voor beleidsmakers die zich bezighouden met bomen in en buiten steden is over het algemeen netto positief. Een behulpzame bondgenoot in het streven naar netto nul. Sobolt's TreeTracker biedt slimme AI-software om de status en groei van genoemde groene wonderen te volgen. Meer weten? Lees de whitepaper (in het Engels).


Reacties zijn gesloten.