Super resolution terug in de wedstrijd

Het Living Planet Symposium (LPS22), dit jaar georganiseerd door ESA, vond plaats in Bonn, Duitsland. De buzz van deze massale bijeenkomst van experts op het gebied van aardobservatie (EO) - van commerciële tot wetenschappelijke gemeenschappen - was onmiddellijk stimulerend. De synergie van collectieve intelligentie was voelbaar. Wetenschappers van over de hele wereld kwamen samen om de laatste onderzoeken & innovaties op het gebied van remote sensing voor duurzaamheid te bespreken en te delen. Geen enkel onderwerp bleef onaangeroerd: van het smelten van permafrost, terugtrekkende gletsjers, herstel van ecosystemen, vastlegging van blauwe koolstof aan de kust tot menselijke duurzaamheid.

Al deze werkstromen worden op de 1 of andere manier beïnvloed door de resolutie van satellietbeelden. Het is een veelbelovend teken dat een hele namiddag werd besteed aan de presentatie en demonstratie van verschillende super resolution (SR) methodologieën en -toepassingen. SR is nog steeds een hot topic binnen meerdere werkstromen van de EO gemeenschap. Dit bleek ook uit de ruime aandacht die onze neural-network-powered-SR in1 life demo trok.

Tijdens de super resolution demo werd grote belangstelling getoond door middel van tal van vragen & feedback. Dit roept de volgende vraag op: “Hoe kan Sobolt deze dienst verder ontwikkelen?” Op basis van onze ervaringen en de gevalideerde product-markt fit is het duidelijk dat in1 succesvol verder ontwikkeld kan worden in een sterk partnership met hetzij een data provider of eindgebruiker. Waarom? Ze kunnen specifieke use cases voor object detectie, landbouw & milieu monitoring creëren, om er een paar te noemen.

Iemand in je netwerk voor wie dit relevant is? Deel dit bericht of neem contact op met Nadja via n.muller@sobolt.com.

Reacties zijn gesloten.