Podcast de Dataloog – Samen innoveren met AI

In de Nederlandstalige podcast over data & AI, de Dataloog, gaan Tycho van der Scheer van partner BAM Infra en onze CTO Danny in op de volgende vraag: “Hoe breng je de wereld van de corporate en de tech-startup bij elkaar?”

Onderhoud van de infrastructuur stelt steeds hogere eisen op gebied van veiligheid, duurzaamheid en efficiëntie. In 2021 heeft ADAPT Geleiderail de Dutch Applied AI award gewonnen. ADAPT is de nieuwe manier om een inspectie uit te voeren van een vangrail. Samen met toegepaste AI op weg naar een veiliger Nederland.

Dat innoveren in AI niet gemakkelijk is is in de Dataloog al wel eens besproken. Juist voor grotere corporates is het lastig om de slag naar AI implementatie te maken. Kleinere tech-startups die vanaf het begin gedreven zijn door technologie kunnen sneller innoveren. Kortom, er ligt een grote uitdaging om de snelheid en technologie kennis van de startup te combineren met de domeinkennis van de corporate.

In de aflevering, DTL S5A6: “Samen Innoveren met AI bij BAM & Sobolt”, vertellen Tycho & Danny hoe zij het innovatieproces en de samenwerking hebben vormgegeven. Alle lessons learned komen op tafel zodat ook andere Nederlandse Corporates hiervan kunnen leren. Deze podcast is echt een aanrader voor iedere manager die start met innoveren in de wereld van AI. Benieuwd?


Reacties zijn gesloten.