100 klimaatneutrale EU-steden in 2030

De missie staat vast. Meer dan 370 Europese steden meldden zich aan voor de missie om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Hoe kunnen we Europese steden helpen dit doel te bereiken? 100/370 werden deze week geselecteerd voor extra EU-steun en Sobolt reisde af naar Brussel om mee te denken.

We hebben elkaar nodig om klimaatneutrale Europese steden te realiseren. Net als opgroeien, hebben oplossingen voor klimaatneutrale steden de mogelijkheid nodig om in een snel tempo te leren, te communiceren, te falen, te leren en te groeien. Alle cijfers laten zien dat er een enorm marktpotentieel is en toch is de stedenmarkt geen gemakkelijke. Zonder het rijpen van de markt raken klimaatdoelen steeds verder onbereikbaar. Daarom is 1 van de hoofdvragen van het EU Smart Cities Maretplace Forum: ‘Hoe kunnen de Europese Unie, nationale en lokale overheden start-ups en mkb’ers ondersteunen om de inzet van hun duurzame oplossingen te bevorderen om Europese steden klimaatneutraal te maken in 2030?'

Klimaatneutraliteit is een continue reis van al doende leert men. Het doel van het evenement was om inzicht te krijgen in het potentieel van EU-samenwerking aan de missie ‘Climate Neutral & Smart Cities’. De sessies benadrukken het belang van een visie op ‘klimaatneutrale steden’ door concrete zakelijke kansen nu en in de nabije toekomst. 100 EU steden werden geselecteerd voor extra EU-steun. Sobolt ondersteunt al 6/100. Welke? Hoe in vredesnaam? Wat is het plan richting 2027 of 2028? Plan een afspraak om samen vaart te maken of simpelweg van elkaar te leren.

Reacties zijn gesloten.