Vakbeurs Klimaat: nieuw betontijdperk voor smart cities

Op 21 april trok ons team klimaatadaptatie naar Houten voor een bezoek aan de Vakbeurs Klimaat. Na een onderbreking van 3 jaar is de langverwachte Nederlandse Klimaat expo terug. Via meer dan 70 stands en talrijke lezingen kwamen overheidsinstanties & innovators samen om de nieuwste innovaties voor duurzame steden te ontdekken.

Dit evenement is van cruciaal belang voor het weerspiegelen van de focus van de overheid voor toekomstig klimaatadaptief beleid en het vormgeven van de richting van innovatie. Voor de Vakbeurs Klimaat 2022 zijn waterbeheer, groene daken en duurzame cement alternatieven de 3 belangrijkste pijlers.

De torenhoge beton tentoonstellingen onder de dakoverkappingen zijn zonder meer blikvangers. Cementproductie neemt maar liefst 8% van de CO2-uitstoot in de wereld voor haar rekening. Dit is dus inderdaad een industrie die dringend aan innovatie toe is. Bron: The Guardian

De omvang van de directe eco-impact op onze steden in tijden van dringende noodzaak tot actie is echter nog grijs. Dit gevoel wordt versterkt wanneer het wordt vergeleken met de warmte regulerende, filterende en absorberende voordelen van het investeren in onze stadsbomen. Het aantal van stands van boomkwekerijen op de Vakbeurs neemt namelijk af tot een enkele in 2022. Is de Nederlandse visie op de groene slimme stad aan het vergrijzen? Sobolt denkt daar anders over en is hier om jou een (gezonde) groene explosie te brengen. Hoe? Plan een demo!


Reacties zijn gesloten.