Zonnedakje live in 44 nieuwe gemeenten

Op welke daken in Noord-Holland kunnen nog zonnepanelen worden gelegd? Deze vraag kan vanaf nu in 1 oogopslag worden beantwoord. Zonnedakje is live bij alle 44 gemeenten in de provincie.

Zon op dak in Regionale Energiestrategie (RES)
Edward Stigter, gedeputeerde Klimaat & Energie: “Tijdens de gesprekken over mogelijke plekken waar we zonne-energie kunnen opwekken, in het kader van de Regionale Energiestrategieën voor Noord-Holland Noord en Noord-Holland Zuid, kwam naar voren dat veel mensen de voorkeur geven aan zonnepanelen op daken. Het is fantastisch dat we die wens met Zonnedakje nog beter kunnen ondersteunen.”

Naast het actuele beeld van waar zonne-energie al wordt opgewekt en waar niet, welke daken qua ligging geschikt zijn voor zonnepanelen kunnen gemeenten ook zien waar het elektriciteitsnet nog ruimte heeft. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van actuele gegevens van Liander.

Meer weten over de digitale tool Zonnedakje in Noord-Holland? Lees hier het hele persbericht.

Reacties zijn gesloten.