Herinrichting bomen Haarlem

Gemeente Haarlem wil haar bomen nauwkeurig(er) in beeld te brengen. Niet alleen waardevolle informatie van de bomen zelf, maar ook informatie over de boom in relatie tot de omgeving en ook het berekenen van de waarde van de ecosysteemdiensten. Hoe kan dat worden gerealiseerd? Met een drone, veel slimme rekenkracht van TreeTracker & Sobolt en gedeelde domeinexpertise van allen.

Inwinning partner Geozicht ging met een drone op pad om het groen te scannen. De miljoenen meetpunten die zij verzamelen, zetten wij om naar hoge kwaliteit boominformatie met onze deep learning software. Nauwkeurige locatiebepaling, exacte afmetingen en natuurlijk de ecologische impact van elke boom! Verder wordt er inzicht gegeven over de boom in relatie tot de omgeving. Hebben de bomen nog voldoende ruimte om te groeien? Is er nog ruimte om extra bomen aan te planten? Allemaal vragen waar we samen met de verzamelde informatie antwoord op kunnen geven.

Gaaf om de TreeTracker boominformatie in te zetten voor het behoud van deze prachtige bomen in Haarlem!

Reacties zijn gesloten.