European AI Startup Landscape geactiveerd

Het nieuwe Europese AI Startup Landscape werd op 19 januari gelanceerd tijdens de Sweden Innovation Days. Sobolt collega Nadja had het voorrecht om te spreken op dit event. Na haar introductie over Sobolt kwamen de volgende vragen aan de orde: “Wat zijn de huidige uitdagingen/obstakels als AI-startup in Nederland?”

“De 1e uitdaging was een mooie les. We hebben geleerd dat AI geen waarde heeft zonder context. Een aantal jaar geleden positioneerde Sobolt zich als een AI-startup wetende dat duurzaamheid de passie was. AI op zich wordt als waarde niet erkend en het is mogelijk om veel verschillende AI-oplossingen te creëren - van digitale gezondheid, cyberbeveiliging, logistiek etc. Het was tijd om de passie ‘duurzaamheid’ te volgen. Dit is ook het begin van de verbinding met gemeenten & onze partners. Een andere uitdaging, vrij voor de hand liggend, maar heel relevant: een AI-model op zich is eigenlijk niet interessant. Wat is de toegevoegde waarde? Welke behoefte wordt vervuld? Op de dag van vandaag staan we voor de uitdaging: hoe internationaliseren?”

“Wat zijn jullie verwachtingen van het EU AI-landscape en welke voordelen denken jullie te kunnen behalen?”

  • Meer zichtbaarheid & impact in Europese steden
  • Geschikte partners vinden en dan met lokale overheden verder helpen met leefbaarheid & duurzaamheid

Geïnteresseerd? Contact Nadja Muller via n.muller@sobolt.com

Wat is de waarde van het European AI Startup Landscape? Het is essentieel om de beste AI-startups in Europa onder de aandacht te brengen om zo de adoptie van AI te stimuleren en meer samenwerkingsmogelijkheden tussen startups en bedrijven te creëren. Om AI in Europa te bevorderen en te versnellen, werden begin 2020 de eerste stappen gezet om het AI-startup-ecosysteem in kaart te brengen. De presentatie van het landschap is onderdeel van de Sweden Innovation Days. Dit is een 4-daags digitaal event met een focus op hoe innovatie kan helpen bij het bereiken van de Global Goals op de VN-Agenda 2030.

Reacties zijn gesloten.