Interview ‘de Duurzame toekomst van Jeroen van Zwieten’ – Horizons

Horizons is een innovatienetwerk dat zich inzet voor een duurzame toekomst. In de serie ‘Duurzame Toekomst’ worden experts geïntroduceerd. Wie zijn ze, wat doen ze en wat drijft ze? In deel 5 ging Horizons in gesprek met één van onze founders, Jeroen van Zwieten.

Interview
Nederland scoort niet goed op duurzaamheid. Toch – of misschien juist daarom – is duurzaam ondernemer Jeroen van Zwieten optimistisch over de kansen voor toekomst. Als Den Haag en Brussel duidelijke kaders formuleren voor de energietransitie en klimaatadaptatie, komt het bedrijfsleven vanzelf in beweging, is zijn overtuiging.

“Ons doel is om met de éne revolutie de ándere in gang te zetten.”

“We zitten midden in een data revolutie”. De wereld verandert ingrijpend door kunstmatige intelligentie, maar dat gaat niet overal even snel. Je ziet nu vooral veel AI-toepassingen in de financiële dienstverlening, de technische industrie en de medische sector. Met Sobolt willen wij de datarevolutie inzetten voor een gebied waar nog minder aandacht is voor AI, namelijk duurzaamheid.” Lachend: “Ons doel is om met de éne revolutie de ándere in gang te zetten.”

Benieuwd naar hoe Nederland sneller kan verduurzamen? Wat is het belang van een sterke overheid? Lees hieronder het hele interview.


Reacties zijn gesloten.