Solar carport software 2.0 in Zonnig Zeeland

Vanaf eind oktober 2021 is de gratis online tool Park the Sun beschikbaar in de meest zonnige provincie van Nederland: Zeeland! Overheidsorganisaties, bedrijven & particulieren die een parkeerterrein bezitten, zien gelijk of hun terrein geschikt is voor het opwekken van energie met een solar carport.

De provincie Zeeland wil de ruimte van parkeerterreinen slim benutten. Door overdekt parkeren te combineren met het opwekken van energie met zonnepanelen ontstaat er een topcombinatie. Park the Sun Zeeland laat zien welke terreinen geschikt zijn vanuit energieperspectief. De businesscase krijg je direct op je scherm.

In Zeeland zijn speciaal de mogelijke batterijsystemen meegenomen in de business case van Park the Sun. Dit is van groot belang binnen de provincie Zeeland, aangezien netcongestie een grote rol speelt.

Solar carports in Nederlands

In heel Nederland zijn er tot nu toe 25 gerealiseerde projecten. Interessante locaties zijn vooral overstaplocaties (P+R terreinen, hubs), recreatie en evenementen terreinen, kantoren en bedrijventerreinen. Meer informatie over solar carports en de potentie hiervan is terug te vinden in het rapport 'De zonnige kant van parkeren' van CE Delft en Merosch, uitgevoerd in opdracht van het RVO.

Zeeuwse Klimaatstrategie

Park the Sun is onderdeel van de Zeeuwse klimaatstrategie. Hierin staan afspraken over de halvering van de CO2-uitstoot de komende 10 jaar. Het samenwerkingsplatform Zeeuws Energieakkoord en de Stichting Zeeuwse Publieke Belangen hebben Park the Sun mogelijk gemaakt. In Zeeland zijn al solar carports te zien op de Fastned locaties, bijvoorbeeld de solar carport ‘Fastned Selnisse’ in ‘s Heer Arendskerke.

Bron: Google

Gedeputeerde Harry van der Maas: “We gaan naar een tijdperk toe waar elektrische voertuigen steeds normaler worden. Met deze online tool willen we stimuleren dat er meer duurzame laadplekken komen. Met een solar carport kun je tegelijkertijd energie opwekken én laden. Ik zou dus zeker alle partijen met een parkeerterrein aanraden een quick scan te doen!” Meer weten?

Reacties zijn gesloten.