World Cleanup Day: we’ll be there

Morgen is het weer zover: World Cleanup Day. Samen met 180 andere landen steekt Nederland de handen uit de mouwen. De crew members van Sobolt gaan ook op pad om afval te verzamelen.

Wat is het doel?

Ten 1ste natuurlijk zoveel mogelijk zwerfafval opruimen. Daarnaast het in kaart brengen van het soort afval. Door het zwerfafval te identificeren kan het probleem bij de bron worden aangepakt. Zo kunnen er gerichte oplossingen worden gecreëerd, bijvoorbeeld ander materiaal voor verpakkingen, statiegeld op flesjes, meer prullenbakken etc.

Hoe?

“Tijdens een opruimactie ruim je niet alleen op maar leg je het opgeruimde afval vast met behulp van de Litterati-app op je telefoon. Zo wordt informatie over waar het afval is gevonden, het soort verpakking, het materiaal en (indien zichtbaar) het merk verzameld.” - World Cleanup Day
De Plastic Soup Foundation houdt zich hier al dagelijks mee bezig en coördineert daarom de World Cleanup Day op 18 september in Nederland.

Naast het feit dat het heel belangrijk is dat we de plasticsoep proberen te stoppen kan je er ook een leuke dag van maken! Bel je vrienden, familie en/of collega’s en ga samen de hort op! Wacht niet & meld je hieronder aan!


Reacties zijn gesloten.