Pilot Klimaatdakje 130Watt

Klimaatdakje geeft inwoners van Rotterdam de kans om in één gebruiksvriendelijk overzicht de verschillende duurzame opties voor hun dak te overwegen. Om te leren hoe gebruikers Klimaatdakje ervaren organiseerden weeen pilot. Hiervoor werden in samenwerking met Gemeente Rotterdam inwoners van het woningblok ‘130Watt’ uitgenodigd. Een kleine vooruitstrevende groep inwoners vroeg zich af:

Wat is er mogelijk om onze daken te verduurzamen?
En wat zijn de kosten en mogelijke opbrengsten?

De daken van 130Watt zijn geanalyseerd. Deze analyse omvat de detectie van gerealiseerde zonnedaken en groendaken. Het meest interessante is uiteraard de inschatting van de kosten en opbrengsten van toekomstige duurzame daken.

Fun fact: als alle losse dakoppervlaktes die geschikt zijn voor groendaken daadwerkelijk worden vergroend, kunnen de inwoners van 130Watt samen ruim 400 liter water opvangen. Ofwel 420 regentonnen.

Voorbeeld dakanalyse in 130Watt.

Tijdens een demo- en feedback-sessie leerden we dat de deelnemers Klimaatdakje een mooie applicatie vinden. Het overzicht van de kosten en baten kan veel tijd en moeite besparen. Deapplicatie is een handig middel om medebewoners te enthousiasmeren.

Natuurlijk is er ruimte voor verbetering. We gaan hard aan het werk aan een verbeterde versie, met nóg meer informatie. Nieuwsgierig? Kijk alvast op www.klimaatdakje.nl. Heb je vragen of ideeën? Of wil je de daken in jouw gemeente inzichtelijk maken in Klimaatdakje? Stuur een e-mail naar t.degraaf@sobolt.com.

Reacties zijn gesloten.