AI voor positieve impact? Absoluut!

Het bereiken van impact is streven naar een blijvend positief effect op een duurzame wereld. Positieve impact is de kernwaarde van Sobolt. Dit stelt ons in staat om effectieve oplossingen te produceren en te innoveren met behulp van kunstmatige intelligentie. Tegenwoordig is het gebruik van AI noodzakelijk om voorsprong te behouden in de snelgroeiende industrie. Vandaag onderzocht het hele Sobolt-team hoe we de positieve impact van onze huidige oplossingen kunnen vaststellen.

Onze aanpak? Positieve impact van onze AI-technologieën evalueren door het kwantificeren van CO2-uitstoot, economische groei, grondstofverbruik en maatschappelijke impact. Door deze inzichten in kaart te brengen kunnen we bewustwording creëren en fundamentele beslissingen nemen. Vaststellen of onze algoritmes een toekomstbestendige oplossing bieden op basis van deze principes en of deze technologie kan worden ingezet voor andere applicaties.

Een populaire ontwikkeling om de CO2-uitstoot terug te brengen is het gebruik van duurzame energie. Echter, zijn er veel wegen te bewandelen om een ingrijpende verandering te maken. Zo wordt er geïnvesteerd om op technisch vlak efficiëntie te behalen in operationele snelheid, wat een vermindering in kosten en energieverbruik met zich meebrengt. Door het verrichten van regelmatig onderhoud kan vroegtijdige aanschaf van nieuwe machines of infrastructuur voorkomen worden. Al met al kunnen deze ontwikkelingen met ondersteuning van AI een aanzienlijke impact hebben op de CO2- uitstoot van uw organisatie.

Benieuwd wat AI voor jouw footprint kan betekenen? Neem contact op met Inge via i.simpelaar@sobolt.com.

 

Reacties zijn gesloten.