HeatPuls: de unieke methode om samen met huiseigenaren de energietransitie te versnellen

De energietransitie is sterk afhankelijk van een efficiënt gebruik van duurzame energie. Als we kijken naar het gebruik van energie in gebouwen, dan is er één groot probleem: bijna 75% van de woningen in Nederland is niet voldoende geïsoleerd. Bovendien zijn veel huiseigenaren zich zelfs niet eens bewust van de isolatiestatus van hun woning. Omdat ons gepassioneerde team vastbesloten is om mee te bouwen aan een duurzame toekomst, zijn we deze uitdaging aangegaan: hoe kunnen we de isolatie van woningen op grote schaal verbeteren, om echt een positieve invloed te hebben op de energietransitie?

Het resultaat is HeatPuls: de innovatieve oplossing om onnodig energieverlies te voorkomen. HeatPuls is ontwikkeld om bewustwording te creëren onder huiseigenaren in een wijk of zelfs een complete stad, door hen te voorzien van een topkwaliteit isolatierapport met gepersonaliseerd advies. Wist je namelijk dat met een isolatieadvies op maat, men zelfs tot 2 keer zo veel overgaat tot het nemen van isolatiemaatregelen? Op deze manier worden grote groepen huiseigenaren écht betrokken bij de energietransitie.

Een bijkomend voordeel is de grote hoeveelheid data die wordt ingewonnen. We hebben namelijk  in-house tooling ontwikkeld waarmee we 500+ woningen in een avond kunnen lokaliseren en fotograferen. Met een speciaal uitgeruste auto is zelfs het tienvoudige mogelijk. Deze data kan - naast het verspreiden van de individuele isolatierapporten - vervolgens worden gebruikt om beleidsmakers een uniek inzicht te geven in de werkelijke isolatiestatus van dat gebied. Deze data is kwalitatiever dan een energielabel, want het geeft de werkelijk gemeten status op dat moment. Dit geeft beleidsmakers de kans om zeer gericht bewoners te targeten, en de juiste wijken te kiezen voor de Transitievisie Warmte. Zelfs kan er bij periodieke metingen worden vastgesteld in hoeverre het uitgevoerde beleid effectief is geweest.

Afgelopen winter hebben we de eerste projecten succesvol afgerond, met diverse enthousiaste gemeenten zoals Groningen, Apeldoorn en Krimpen aan den IJssel. Duizenden huiseigenaren hebben een HeatPuls rapport ontvangen, en de resultaten hebben onze verwachtingen overtroffen. 

In dit traject hebben we veel expertise ontwikkeld die helpt om jouw gemeente volledig te ontzorgen. Naast duizenden uitgegeven isolatierapporten, helpen we met bewonerscommunicatie en hosten we webinars. Zo kunnen we iedere gemeente een aanpak op maat aanbieden.

De inschrijvingen voor de winter van 2020 zijn inmiddels gestart, en er zijn nog plekken beschikbaar. Neem vrijblijvend contact op met Jasmine (j.tusveld@sobolt.com) of Daan (d.kaptein@sobolt.com). Wij kijken er naar uit om samen met u te gaan onderzoeken hoe HeatPuls uw gemeente verder kan brengen richting klimaatneutraliteit.  Vergeet ook niet onze nieuwe website te bekijken: www.heatpuls.nl !

 

Reacties zijn gesloten.