€100 mln COVID-19 overbruggingsfinanciering voor NL tech startups

De COVID-19-pandemie heeft een tijdperk van ongekende onzekerheid veroorzaakt  - zeker ook voor tech startups, scale-ups en het midden- en kleinbedrijf. 

In maart publiceerde techleap.nl een onderzoek waaruit blijkt dat 85% van de bedrijven maatregelen neemt om de operationele kosten te verlagen, terwijl meer dan 80% van de onderzochte startups binnen de komende 3 tot 6 maanden liquide middelen tekort gaan komen. Op basis van deze en andere bevindingen bleek dat er binnen de levendige tech-gemeenschap een grote vraag is voor overbruggingsfinanciering. Deze oproep is beantwoord: de Nederlandse overheid heeft 100 miljoen euro beschikbaar gesteld voor overbruggingskredieten. 

In deze onzekere tijden voelen we ons nog meer verbonden met onze collega's van het tech-MKB. Wij streven ernaar ons momentum vast te houden, in het besef dat dit de wereld zoals we die kennen voorgoed zal veranderen. Voor meer informatie over hoe Sobolt zich in deze crisis opstelt of om innovatieve mogelijkheden te onderzoeken, neem contact op met Jessica - j.immelman@sobolt.com

 

Reacties zijn gesloten.