Bewustwording creëren voor warmteverlies in Apeldoorn

We hebben spannend nieuws, want we zijn onlangs een project gestart in Apeldoorn om huiseigenaren bewust te maken van warmteverlies bij hun woning. Gewapend met een professionele FLIR thermische infraroodcamera, goede wandelschoenen en grote warme sjaals, hebben we tijdens enkele behoorlijk koude nachten infraroodfoto's gemaakt van ongeveer 1.000 woningen in verschillende buurten.

Waarom, zou men zich kunnen afvragen? Omdat een succesvolle energietransitie begint met het beperken van het totale energieverbruik. En een manier om dat te bereiken, is door woningen energiezuiniger te maken met betere isolatie. Veel woningen zijn onvoldoende geïsoleerd, vooral de woningen die voor de jaren tachtig zijn gebouwd. Denk aan oud glas met lage isolatiewaarden, ongeïsoleerde spouwmuren of gewoonweg tocht door een opening. Op deze plekken zal de warmte van binnenuit het gebouw naar buiten lekken - puur energieverlies dat onnodige uitstoot van broeikasgassen veroorzaakt…

Het goede nieuws is dat er vele manieren zijn om de isolatie van een gebouw te verbeteren; van doe-het-zelf quick wins tot een meer professionele aanpak. Maar om dat te doen, moet je eerst weten waar en hoe! Helaas staat dit onderwerp in het drukke leven van veel huiseigenaren niet bovenaan de to-do-lijst. Juist daarom vinden wij het zo belangrijk om bewustwording te creëren over warmteverlies en isolatie. En dat is waar onze HeatPuls oplossing in het spel komt!

Wilt u meer weten over hoe HeatPuls kan bijdragen aan de bewustwording in uw gemeente? Neem dan gerust contact op met mij - Jasmine -  via j.tusveld@sobolt.com!

 

 

Reacties zijn gesloten.