Solar parkings in het vooruitzicht in provincie Noord-Holland

Solar parkings in het vooruitzicht in provincie Noord-Holland

Een mooie afsluiter van het Startup in Residence programma van de provincie Noord-Holland. Na een succesvolle pilot in de gemeente Hoorn hebben we voor 2020 een gezamenlijk doel gesteld: Méér zonnecarports in Noord-Holland. We brengen in het nieuwe jaar de potentie voor zonnecarports voor de gehele provincie in kaart. Met onze inzichten willen wij de drempel voor het aanleggen van deze systemen verlagen. 

Parkeer de Zon - Powered by Provincie Noord-Holland en Sobolt

Edward Stigter, gedeputeerde Klimaat en Energie omschrijft de essentie van Parkeer de Zon: “Als in Nederland op alle geschikte daken zonnepanelen komen, wordt in 50% van de totale elektriciteitsbehoefte in Nederland voorzien. Het is duidelijk dat er ook in Noord-Holland nog iets bij moet en dat we onze ruimte waar mogelijk dubbel moeten gebruiken. Parkeerterreinen zijn hiervoor zeer geschikt. De auto’s kunnen onder het zonsysteem parkeren en worden beschermd tegen weersomstandigheden. Als je hier laadpalen bij plaatst kunnen elektrische auto’s ook nog worden opgeladen met de duurzaam opgewekte stroom van het dak. De weg hiernaartoe is nog redelijk nieuw en onbekend. Sobolt biedt de ultieme oplossing en maakt alles digitaal inzichtelijk.”

Meer weten over Parkeer de Zon of onze andere zonprojecten? Check onze website of neem contact op!

 

Comments are closed.