Hittestress, luchtvervuiling en deep learning

Hittestress, luchtvervuiling en deep learning

Hittestress en luchtvervuiling zijn belangrijke problemen waar steden mee te maken hebben. Een recent onderzoek van het European Heart Journal laat zien dat er 8,8 miljoen extra sterfgevallen gerelateerd aan luchtvervuiling zijn, in Europa zijn dit er al 800.000. Steden willen luchtvervuiling tegen gaan, maar er is beperkte data beschikbaar om daarbij te helpen.

Met de steun van ESA's Copernicus incubation programma, gaat Sobolt satellietmetingen gebruiken om de eerste grootschalige luchtkwaliteit monitoring service te leveren. We vergelijken meer dan 1.000 steden wereldwijd om hen de gegevens te verstrekken die nodig zijn om beleid te ontwikkelen dat levens redt.

OMI en TROPOMI zijn satelliet instrumenten die worden gebruikt om verschillende aspecten van luchtvervuiling te meten. OMI is operationeel sinds 2004, terwijl TROPOMI in 2017 werd gelanceerd. Met behulp van deep learning technieken verbeteren we de resolutie van OMI-data zodat deze overeenkomt met de kwaliteit van TROPOMI-data. Een verbetering van 6 keer de resolutie, met gegevens beschikbaar vanaf 2004. Hierdoor komen luchtkwaliteit gegevens beschikbaar die geschikt zijn voor grootschalige analyses.

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op en ontdek hoe we kunnen jouw gemeente kunnen ondersteunen.

Comments are closed.