Sobolt presenteert Green Rooftop Monitoring aan de Wereldbank

Sobolt presenteert Green Rooftop Monitoring aan de Wereldbank

 

Afgelopen week presenteerde Sobolt haar project over het monitoren van groene daken, uitgevoerd in samenwerking met de gemeente Rotterdam, aan de deelnemers van de Smart Cities Study Tour. Dit programma maakt het mogelijk om Nederlandse expertise in duurzame stedelijke planning en slimme mobiliteit te delen met internationale vertegenwoordigers van de Wereldbank. Elk jaar biedt de Study Tour een combinatie van intense workshops, peer-to-peer uitwisselingen en bezoeken aan plaatsen door heel Nederland. Dit jaar werd de Study Tour georganiseerd door Smart Cities KSB, het Global Smart City Partnership-programma en de Nederlandse ambassade, met steun van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland onder het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. We waren vereerd om de diverse delegaties in de prachtige Rotterdamse Torens te spreken.

 

Sobolt presenteerde haar bevindingen met betrekking tot de 300.000 vierkante meter groene daken in Rotterdam. Door geavanceerde AI-algoritmen te gebruiken kon Sobolt vervolgens de waterbuffer capaciteit van deze daken berekenen en het waterbeheer potentieel van een optimale groene daken situatie kwantificeren.

 

Veel deelnemers vonden het gebruik van AI in duurzame stedelijke ontwikkeling een nieuw en spannend concept. Groene daken bieden potentiƫle oplossingen voor diverse stedelijke problemen, die allemaal werden besproken in de week van de Smart Cities Tour. We kijken er naar uit om onze groene stedelijke oplossingen over de hele wereld uit te breiden en te investeren in deze nieuwe relaties!

 

 

Meer weten over hoe groene daken storm afstroming verminderen, het welzijn van de burger verbeteren en steden koel houden? Stel hier een vraag, en iemand van ons groene team neemt gauw contact op!

Comments are closed.