HeatAlert breidt uit om stedelijke hitte-eilanden te bestrijden

HeatAlert breidt uit om stedelijke hitte-eilanden te bestrijden

 

In Nederlandse steden kan de temperatuur maar liefst 10 graden warmer zijn dan in omliggende gebieden. HeatAlert helpt gemeenten beslissingen te nemen om de gevaarlijke en dure gevolgen van stedelijke hitte-eilanden te beperken. Risicogebieden worden geïdentificeerd en mitigatie methoden worden voorgesteld bij deze meest urgente situaties.

 

 

Sobolt werkt met meerdere gemeenten samen. Door kwetsbare plekken zoals ziekenhuizen en bejaardentehuize in kaart te brengen. Sobolt werkt met meerdere gemeenten. Door kwetsbare plekken zoals ziekenhuizen en bejaardentehuize in kaart te brengen, helpt Sobolt gemeenten (bijvoorbeeld Dordrecht) lokale hittestress rapporten op te stellen, de exacte locaties van hitte-eilanden te bepalen, de ernst hiervan te kwantificeren en om maatregelen uit te voeren bij de meest kwetsbare locaties.

Heb je nog vragen? Bent je geïnteresseerd in een vergelijkbare studie in jouw gemeente?  Stuur een e-mail naar Graham Browning, onze ontwikkelaar van duurzame stadsontwikkeling, om een gesprek in te plannen en meer te leren over wat HeatAlert kan doen.

Comments are closed.