Met Koning Willem-Alexander op handelsmissie naar Bremen

Met Koning Willem-Alexander op handelsmissie naar Bremen

 

Eerder deze week nam Sobolt deel aan de Nederlandse handelsmissie naar de Duitse stad van de ruimtevaart, Bremen. Geleid door Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima verkende de afvaardiging de Duitse ruimtevaartsector en werden er contacten gemaakt met potentiële partners en klanten, met specifieke aandacht voor de Nederlandse sector.

 

 

Het ruimtevaart cluster van Bremen verenigt een groot deel van de ruimtevaart expertise in Duitsland en vertegenwoordigt een internationaal gerespecteerd kenniscentrum. Met meer dan 4 miljard euro per jaar overschrijden de opbrengsten van Bremen’s ruimtevaartsector die van heel Nederland.

 

De handelsmissie bood Sobolt een unieke gelegenheid voor het uitbreiden van zijn internationale netwerk en het ontdekken van kansen op het gebied van duurzaamheid met Duitse buren. De missie gaf Sobolt ook de mogelijkheid om de banden met partijen in de Duitse ruimtevaart industrie te versterken.    

 

Naast de evenementen bij grote partijen in de industrie, zoals DLR, Airbus en OHB, bezocht Sobolt het DFKI (Duitse onderzoekscentrum voor kunstmatige intelligentie) om gezamenlijke research projecten te identificeren en de expertise van Sobolt op het gebied van kunstmatige intelligentie verder uit te breiden. Presentaties door Fraunhofer, het instituut voor remote sensing, onderstreepten de enorme potentie binnen de Duitse markt.

 

Samen de kracht van de ruimte gebruiken om onze planeet meer leefbaar te maken?

 

Neem contact op!

Jeroen van Zwieten     Uli Fretzen

 

Comments are closed.