Sobolts vijf belangrijkste inzichten van de MOVE conferentie

Sobolts vijf belangrijkste inzichten van de MOVE conferentie

 

Afgelopen week waren twee van onze collega’s aanwezig bij de MOVE Conferentie in London. Het is Sobolt gelukt om contact te leggen met meer dan 20 potentiële partners in het smart mobility veld, van big-data bedrijven tot SME investeerders. Het enthousiasme over Sobolts oplossingen, vooral rondom de machine learning aspecten en de toegankelijkheids index, waren enerverend en veelbelovend voor de toekomst. Na twee dagen fulltime netwerken, leren, luisteren en praten, hebben we vijf key inzichten uit deze trip gehaald.

 

  1. MaaS is Overal

“Mobility as a Service,” oftewel MAAS, verandert de wereld van transport. Verschillende vormen van data acquisitie en stakeholders zijn nodig om deze verandering te ondersteunen, waardoor het een intrigerend, maar complexe uitdaging is. Het geheim is om relevante variabelen te kiezen uit een zee van informatie en daarbij alleen te focussen op werkelijk bruikbare data. Sobolt denkt dat met behulp van AI efficiënte data analyse verzekerd kan worden. Die daarbij ook relevante inzichten levert in het MaaS-veld.

 

  1. Actieve mobiliteit speelt een vitale rol in het ontwikkelen van leefbare gebieden

Sobolt was aanwezig bij verschillende interessante presentaties tijdens MOVE gerelateerd aan fietsen, lopen en andere vormen van actief transport. Een van de interessantste vragen daarbij, draaide om hoe high-tech oplossingen moeten worden gehanteerd, tijdens het gebruik van low-tech vormen van mobiliteit (lopen tegenover EV, fietsen tegenover een elektrische scooter). Wij geloven dat het analyseren van satellietbeelden op de tweede plek staat, na het analyseren van gegevens van de infrastructuur zelf. Op deze manier is verzekerd dat de actieve mobiliteit niet overspoelt raakt met ‘’smart mobility’’ voordelen en oplossingen. Het combineren van inzichten van zowel data van de grond, als data vanuit de lucht, maakt een compleet plaatje van duurzame mobiliteit.

 

  1. De sleutel: relevante data vinden en het op tafel brengen

Bijna alles dat gerelateerd is aan het woord ‘smart’, hangt samen met data. Naast het vinden en het uitzoeken van relevante data, is het belangrijk voor grote en kleine bedrijven om de resultaten op een aantrekkelijke manier naar buiten te brengen. Dynamische visualisaties, goed onderbouwde business modellen en duurzaam verkregen hoge kwaliteits data, helpen met het relevant en up-to-date houden van de informatie. Sobolt is gespecialiseerd in het begrip data en de betekenis die het heeft voor de overheid, burgers en bedrijven. Waardoor inzichten die op tafel komen handelbaar, begrijpelijk  en relevant zijn, voor de desbetreffende stakeholder.

 

  1. Techniek betreed de wereld van smart mobility… en snel

De MOVE conferentie bood onderdak aan verschillende grote spelers. Ondanks dat deze op het eerste gezicht niet relevant lijken op het gebied van mobiliteit, verkennen grote tech-bedrijven als Amazon, IBM en Microsoft het gebied van smart mobility ook. Voor zowel interne groei, als voor een externe ondernemingen. Ondanks hun wereldwijd bekende naam, hebben zelfs deze grote bedrijven hulp nodig wanneer het aankomt op data analysis in dit nieuwe veld. Iedere aanwezige, inclusief Sobolt, gelooft dat start ups en SMEs de nieuwe wegen naar smart mobility voor grotere bedrijven kunnen openen.

 

  1. De laatste (maar zeker niet de minste) kilometers.

De “last mile” is als de heilige graal voor smart mobility - iedereen weet dat het belangrijk is en dat het bestaat, maar niemand weet echt waar en hoe het gebruikt moet worden. Het concept is toepasbaar tijdens pakketbezorging, forenzen, de bereikbaarheid van faciliteiten en openbaar vervoer planning, om er een paar te noemen. Verschillende factoren hebben impact op de uiteindelijke uitkomst van een reis, wat betekent dat complexe en geïntegreerde data oplossingen nodig zijn voor optimale adaptatie. Sobolt gelooft dat de combinatie van remote sensing, AI algoritmes en andere relevante databases een effectief overzicht geven van de “last mile“ toegankelijkheid en daarnaast ook actie gerichte plannen levert voor de verbetering hiervan.

 

Was je aanwezig bij de MOVE conferentie in Londen? Wat waren jouw inzichten? We zijn bijzonder geïnteresseerd om Sobolts ervaringen in machine learning in het veld van smart mobility met jou te bespreken. Kijk voor meer informatie over de “Bikeability index” op de site onder “Oplossingen” of stuur een email naar v.luyendijk@sobolt.com (Vincent - Sobolts Smart Mobility Expert) voor specifieke vragen betreffende potentiële partnerschappen of "uses cases."

 

Image result for move conference 2019

Comments are closed.