Sobolt gaat voor duurzame steden met Horizon 2020!

Sobolt gaat voor duurzame steden met Horizon 2020!

Aanstaande maandag ontmoeten we onze potentiële Horizon 2020 partners in Noorwegen. Onze missie? Een krachtig voorstel schrijven dat ons vooruit helpt met de Europese Horizon 2020 research & innovation doelen. Dit specifieke project valt onder "Climate action, environment, resource efficiency and raw materials". De focus ligt bij visionaire en geïntegreerde oplossingen voor verbetering van het welzijn en de gezondheid in steden.

 

 

Oslo is de ideale plek om het project over ‘gezondere steden’ te starten. Het is de “Europese Groene Hoofdstad” van 2019. Stedenbouwkundigen, politici en bedrijven werken hier hard om de koolstofvoetafdruk van de stad te verminderen en te zorgen voor een duurzame toekomst voor iedereen. Initiatieven zoals autovrij leven, groen ondernemerschap en duurzame stadsplanning zijn in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Oslo. Sobolt wil graag deelgenoot zijn van de duurzaamheidsvisie van Oslo en inspiratie opdoen in Noorwegen.

 

De sleutel in dit project is gelijkheid: gelijke toegang tot groene ruimten, vervoer en voorzieningen. Hierdoor wordt de ene groep niet meer blootgesteld aan factoren zoals vervuilende stoffen, overtollige warmte of hevige weersomstandigheden dan een andere groep. Geloof het of niet, maar data integratie en machine learning kunnen een nuttige bijdrage leveren. De unieke algoritmen en AI-vaardigheden van Sobolt helpen stadsontwikkelaars de effectiefste plaatsen te lokaliseren voor slimme oplossingen. Dit op basis van temperatuur, bevolkingsdichtheid, leeftijdsverdeling en andere factoren. Zo kunnen ontwikkelaars innovatieve en inclusieve openbare ruimtes effectief ontwerpen en implementeren. Dus “ha det” Rotterdam en “hallo” Oslo!

 

Comments are closed.