Het monitoren van NO2 emissie

Het monitoren van NO2 emissie

Stikstofdioxide (NO2) is een van de broeikasgassen die samenhangen met het gebruik van fossiele brandstoffen. Hoge concentraties van dit gas kunnen leiden tot ademhalingsproblemen, zoals astma. Bovendien, draagt het ook bij aan zure regen en aan de opwarming van de aarde. Met dank aan ESA en de satelliet Senitel-5P is het mogelijk overal ter wereld de uitstoot van NO2 nauwlettend te controleren. Als voorbeeld staat hieronder een kaartje met metingen uit de maand september in Nederland. De rode kleur geeft aan dat er hoge concentraties NO2 zijn. Is het niet opvallend dat boven de steden, industriegebieden en wegen de kleur rood hoger is. Wat kan jij doen om de uitstoot te verminderen?

NO2 emissie in de maand september in Nederland

Comments are closed.