Scene Segmentatie: Infrastructuur analyse 2.0

Scene Segmentatie: Infrastructuur analyse 2.0

 

Afgelopen jaar heeft Sobolt hard gewerkt en veel vooruitgang geboekt op het gebied van beeldanalyse. Onze passie is het combineren van machine learning met remote sensing data, een toepassing hiervan is scene segmentatie.

Segmentatie houdt in dat beelden worden opgedeeld in verschillende, losse segmenten. Hierdoor wordt ruwe data zinvol en analyse een stuk makkelijker. Het wordt reeds gebruikt in verscheidene toepassingen, van zelfrijdende auto’s tot medische beeldvorming en gezichtsherkenning.

 

Wij gebruiken deze techniek voor objectherkenning in satelliet en luchtfotografie data. Dit maakt zelfs de kleinste verschillen op beelden zichtbaar. We combineren huidige technieken met machine learning om de beelden te analyseren, waardoor we in korte tijd zeer waardevolle resultaten krijgen.

Door onze agile werkwijze hebben we al in verschillende projecten deelgenomen, waar een precieze kwantificatie van de van de aanwezige infrastructuur nodig was. Het is ons gelukt het asfalt te identificeren en hebben deze gesegmenteerde data gebruikt om de totale oppervlakte van het asfalt nauwkeuriger te berekenen dan voorheen.

Stel, je wil een onderscheid maken tussen landbouwgrond of bos, of je wil relevante infrastructuur identificeren in een berg van data. Wij hebben de expertise en de tools om jouw wens te realiseren.

Geïnteresseerd in wat wij nog meer kunnen of wat kunstmatige intelligentie voor jou kan doen?

Kijk rond op de site of neem contact op!

Comments are closed.