Slim kijken van boven

Slim kijken van boven

 

Remote sensing technieken, zoals luchtfotografie, LiDAR and satellietfoto’s helpen enorm om de aarde zo precies en compleet mogelijk in kaart te brengen. Dit gebeurt voor het ontwerpen en verbeteren van kaarten, zowel op grote als op kleine schaal. Maar met vernieuwende technieken is er nog veel meer mogelijk.

We worden ons steeds bewuster van de snelle veranderingen die om ons heen gebeuren. Niet alleen op technisch gebied, maar ook leefgebieden veranderen continu. Vroeger was de mens niet in staat deze veranderingen op grote schaal waar te nemen en te analyseren. Maar met de grote hoeveelheid satelliet data die beschikbaar is wordt dit wel mogelijk.

 

In combinatie met kunstmatige intelligentie kan deze grote hoeveelheid data worden geanalyseerd. Dit geeft ons de mogelijkheid kaarten automatisch te genereren door middel van scèneherkenning en object detectie, met een precisie die niet te vergelijken is met die van een mens!

Deze tool, geschikt voor de verwerking van complexe data, in combinatie met de steeds beter wordende kwaliteit van remote sensing opent deuren naar oplossingen voor nieuwe gecompliceerde problemen. Sobolt duikt in de wereld van dataverwerking en analyse en gebruikt state-of-the-art convolutional neural networks voor het detecteren van objecten en het automatiseren van de ontwikkeling van kaarten.

Op dit moment zijn we hard aan het werk om zonnepanelen in kaart te brengen, omdat registers vaak incompleet zijn. Daarnaast vergroten we onze capaciteiten om zo ook een bijdrage te leveren aan groene daken, zonnepotentie van daken en het herkennen van defecten die te zien zijn vanaf boven.

Wil jij meer weten over wat wij kunnen of wil je weten kunstmatige intelligentie voor jou kan doen? Kijk rond op de site of neem contact op!

Comments are closed.